Afbeelding

Naar de film in Europa's meest geavanceerde bioscoop

Algemeen

HILVERSUM - Zit Hilversum te wachten op een nieuwe megabioscoop die voorzien is van de modernste technieken? Volgens Jacco van de Ruit wel. De theatermanager van JT Bioscoop Hilversum legt uit en geeft alvast een rondleiding.

JT gaat vol vertrouwen de concurrentie aan met bioscopen als Wolff in Huizen en Utopolis in Almere. Van de Ruit voorspelt binnen een jaar een verdubbeling van de jaarlijks 150.000 bezoekers die JT nu in Hilversum trekt met haar bioscopen Euro en City. Begin januari is men begonnen met de bouw van deze nieuwe megabioscoop die gevestigd is aan het einde van de Groest op het marktplein. "Door de goede samenwerking tussen alle partijen, inclusief de gemeente Hilversum, loopt alles heel voorspoedig; we hebben geen tegenslagen. De opening is zelfs eerder dan verwacht: eind oktober."

Het enthousiasme van deze theatermanager is aanstekelijk, toch is hij ook realistisch. "De ontwikkelingen gaan zo snel, over vijf jaar kan de techniek binnen deze bioscoop wel weer verouderd zijn; vergelijk het met de ontwikkeling bij computers. Maar voorlopig zijn we wel de bioscoop met de meest nieuwe en geavanceerde techniek van Europa: elke zaal verbleekt hierbij." 

Lees verder in het HilversumsNieuws

Uit de krant