Voormalig asielzoekerscentrum Crailo
Voormalig asielzoekerscentrum Crailo

Hilversum kijkt naar locatie voor opvang asielzoekers

Algemeen

HILVERSUM - Keren asielzoekers binnenkort terug in Hilversum? De gemeente doet momenteel onderzoek naar een geschikte locatie die tijdelijk dienst kan doen als opvanglocatie.

"Ik ben blij dat burgemeester en wethouders zeggen iets aan dit probleem te willen doen. Daarmee laten zij hun sociale gezicht zien. Tevens is het belangrijk dat dit onderwerp nu op de kaart staat", aldus Bianca Verweij, raadslid van de Socialistische Partij (SP) Hilversum. "We hoeven er niet meteen 1300 op te vangen zoals vroeger op Crailo gebeurde, maar nu staat de teller op nul. Dat is echt beschamend."

Verweij bracht het balletje aan het rollen door zich hardop af te vragen of het voormalige asielzoekerscentrum op de grens van Hilversum, Laren en Bussum niet opnieuw gebruikt kan worden om vluchtelingen uit voornamelijk Syrië op te vangen. De gebouwen staan leeg, net zoals de Kolonel Palmkazerne in Bussum. Een van de problemen is dat het terrein eigendom is van de provincie Noord-Holland. Volgens het SP-raadslid heeft burgemeester Broertjes toegezegd met de provincie om tafel te gaan zitten om te kijken wat mogelijk is.

Lees verder in het HilversumsNieuws

Uit de krant