Afbeelding

College Hilversum presenteert karrenvracht aan ambities

Algemeen

HILVERSUM - De superlatieven waren niet van de lucht. Samen met de inwoners is het college van burgemeester en wethouders hard op weg naar een nieuw Hilversum. Tijdens de eerste lokale Prinsjesdag, Verder met Hilversum, presenteerde het gemeentebestuur een karrenvracht aan ambities voor de komende drie jaar om het dorp naar een nog hoger niveau te tillen.

"Onze ambities zijn groot", luidde de mededeling van spreekstalmeester Onno Aerden voordat B en W losgingen op het podium van een tjokvolle De Vorstin. Achteraf leken zijn woorden eerder een waarschuwing, want de bewindslieden bruisen van de ideeën. In de cultuurtempel van Hilversum lanceerden zij een festival aan wensen op het gebied van buurten, Mediastad, nieuwe zorgtaken, centrum en wonen. Dat zijn de vijf speerpunten van de sternota, waarin alle ambities zijn opgenomen.

Naast de eigen inbreng zet het gemeentebestuur stevig in op buurtinitiatieven. Zoals van tevoren was aangekondigd, wil het college schouder aan schouder optrekken met de Hilversummers. De knowhow van een buurt zit immers bij de bewoners. Met die kennis kunnen ze in het raadhuis aan de slag. "Er komt een andere verhouding tussen overheid en burger", stelde burgemeester Broertjes. "De buurten kunnen veiliger, socialer, er moet meer cohesie komen. Dat kan in Hilversum een stuk beter. Daar moeten wij ons met elkaar voor inzetten; op weg naar een nieuw Hilversum.

Lees verder in het HilversumsNieuws

Uit de krant