Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Broertjes: 'De politie moet strakker gaan optreden'

Algemeen

HILVERSUM - De tijd van gedogen en een softe aanpak is voorbij. Burgemeester Pieter Broertjes stelt dat de politie strakker moet optreden, beter moet handhaven en zichtbaarder moet zijn. Dit zei de burgervader naar aanleiding van het molotovcocktailincident in de Ehrlichtstraat.

Tijdens Verder met Hilversum zei de eerste burger dat Hilversum stadse problemen kent en dat de inwoners daar blij mee mogen zijn, anders woonden zij echt in een dorp. Daarmee zal de burgemeester niet gedoeld hebben op jihadgangers, een zelfgeknutseld explosief en een het geval van de molotovcocktail van afgelopen zaterdag. "In het verleden hebben we te vaak een oogje dicht geknepen", meldt Broertjes. Wat de eerste burger betreft behoort dat door de vingers kijken nu echt tot het verleden. Dat gaat niet alleen op voor de Kleine Driftbuurt. "De politie moet strakker gaan optreden", luidt zijn mededeling.

Over het incident van zaterdag kan de burgemeester niet veel kwijt, omdat het onderzoek nog loopt. "We moeten geen voorbarige conclusies trekken. Maar er is van alles aan de hand. Dat zeg ik ook met het oog op de bomwoning op de Johannes Geradtsweg. Daar moeten we met de politie meer aandacht aan schenken. We moeten beter weten wat er allemaal achter de deuren gebeurt. We gaan maar eens een röntgenfoto maken."

Wel gaat de burgervader komende zaterdag zelf poolshoogte nemen. Gezien de actualiteit lijkt dat een goed plan. Broertjes doet dit In het kader van zijn veiligheidstoernee, Hilversum stelt een nieuw veiligheidsplan op. Hij spreekt met buurtbewoners van de Ehrlichtstraat praten over veiligheid en wat er allemaal speelt in de wijk.

Uit de krant