Afbeelding

Sneak preview: Nieuw bioscoophoofdstuk in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Waar het oude stopt, begint het nieuwe. De deuren van de Euro aan de Naarderstraat 8 en het City-filiaal aan de Herenstraat 12 zijn gesloten. "Daarmee is een stuk bioscoopgeschiedenis afgesloten", zo meldt Jacco van de Ruit, theatermanager JT Hilversum.

De Euro heeft 87 jaar lang dienst gedaan als cinema en het broertje aan de andere kant van het centrum doet daar niet heel veel voor onder. "Van die twee hebben we afscheid genomen. Aan die geschiedenis gaan we een schitterend nieuw hoofdstuk toevoegen. Ik sta nu midden in de nieuwe bioscoop en het ziet er werkelijk prachtig uit", aldus Van de Ruit. Aan negen maanden werk kwam gisteren een einde. Voor het eerst konden bezoekers naar binnen in het gigantische pand op het Langgewenst. Vanaf nu beschikt Hilversum over 'de modernste bioscoop van Nederland'. Deze titel heeft de Hilversumse bios vooral te danken aan de moderne laserprojectie. Het JT-pand telt zeven zalen, waar plek is voor meer dan 1.400 bezoekers.

Maandag staat de officiële opening op de bioscoopagenda. De Nederlandse première van de feelgoodfilm 'Pak van mijn hart' is in Hilversum. De cast is hierbij aanwezig. Burgemeester Pieter Broertjes opent de nieuwe cinema.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant