Afbeelding

Nachtelijk uurtje bootcampen voor het goede doel

Algemeen

HILVERSUM - Het ingaan van de wintertijd betekent voor sommigen een uur extra slaap, maar sportievelingen grijpen deze kans steeds vaker aan om zich in te zetten voor het goede doel. Zo ook in Hilversum, waar in de Dudok Arena een Wintertijd Challenge plaatsvindt.

In de sporthal op het Arenpark doen tientallen mensen in het 'loze' nachtelijk uurtje mee aan de 'midnight bootcamp challnge'. Dit is een training om kracht en uithoudingsvermogen op de proef te stellen. Deelnemers worden in de nacht van zaterdag 25 en zondag 26 oktober door een instructeur mee naar buiten genomen en maken gebruik van elementen in de omgeving om te werken aan de spierkracht. Dat gebeurt allemaal van 2.00 tot 3.00 uur.

De Wintertijd Challenge is een jaarlijks fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. Dit weekeinde zijn er op meer dan honderd locaties sportieve activiteiten in dit kader. Dit is het enige moment in het jaar dat tijd is terug te winnen. Tijd winnen staat bij dit evenement voor kinderen met een spierziekte. Het doel is dat heel Nederland deze nacht een uur en een seconde gaat sporten. Het geld dat wordt ingezameld tijdens de Wintertijd Challenge komt ten goede aan het verbeteren van de kwaliteit van de 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland.

Wie mee wilt doen aan de nachtelijke bootcamp in Hilversum betaalt 15 euro. Via een eigen sponsorpagina kunnen de bootcampers meer geld ophalen voor het goede doel. Het hele programma van de Dudok Arena is te vinden op www.optisport.wintertijdchallenge.nl.

Uit de krant