Afbeelding

Is derde plan voor KRO-complex scheepsrecht?

Algemeen

HILVERSUM - Voor Stebru Bouw was het letterlijk terug naar de tekentafel. Met een boodschappentas vol wensen, feedback en kritiek moesten ze in Nieuwerkerk aan den IJssel met een stel frisse ogen kijken naar de plannen voor de herontwikkeling van de voormalige KRO studio's. Nu is de fase van informeren en raadplegen aangebroken om samen met de gemeente Hilversum zoveel mogelijk steun te krijgen voor het nieuwe plan.

"Het is altijd lastig in eerste instantie om een nieuw plan te maken. Je gaat op reis met een verhaal en tijdens die reis blijkt niet iedereen zo enthousiast, dus we moesten inderdaad letterlijk terug naar de tekentafel", luidde de reactie van Albert-Jan Moerman, bedrijfsleider van Stebru Bouw.

Het bedrijf besloot eind 2013 in te stappen bij de herontwikkeling van de oude studio's. Destijds waren meerdere partijen betrokken bij deze planvorming. Het nieuwe plan is door Stebru Bouw verder ontwikkeld. Alle op- en aanmerkingen waren goed in de oren geknoopt, want de kritiek was niet mals. Diverse verenigde omwonenden waren fel tegen de in mei gepresenteerde ideeën. Grootste kritiekpunten waren dat het complex te massaal, te groot en te weinig groen zou worden. Tijdens het ontwerpen van het inmiddels derde plan voor deze locatie aan de Emmastraat is regelmatig contact geweest met de opgerichte klankbordgroep, waar omwonenden zitting in hebben genomen, en met de gemeente Hilversum. "We wilden weten wat er leeft bij bewoners om te achterhalen wat we wel en niet kunnen oplossen. Daar zijn we mee aan de slag gegaan", vertelde Moerman.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant