Afbeelding

Markante leraar ATC stopt na 40 jaar

Algemeen

HILVERSUM - Misschien had hij ooit de overstap moeten maken naar eeen andere school. Verandering van spijs doet eten, maar het lesgeven op zijn Alberdingk Thijm College smaakte hem altijd goed. Daardoor is Henri Serné naar eigen zeggen wel een 'monument' geworden.

Serné, bijna 65 jaar en aan de vooravond van zijn pensioen, geeft graag een kijkje in 'zijn keuken'. Deze markante leraar geschiedenis heeft maar liefst veertig jaar lesgegeven aan het ATC. Veel oud-leerlingen komt hij nog regelmatig tegen, bij de supermarkt of in het centrum. De 'rest' volgt hij via Facebook en LinkedIn, uit belangstelling en om te zien hoe ze zich als mens hebben ontwikkeld." Veertig jaar lang legde hij op zijn oude opafiets, inmiddels ingeruild voor een elektrisch aangedreven fiets, de afstand af tussen zijn appartement in Kerkelanden en het ATC.

Zijn leerlingen, het moeten er duizenden zijn, herinneren hem vooral als een gepassioneerd verteller. Hij kon zijn leerlingen uren boeien met verhalen over het oude Egypte en de Weimar Republiek. Kort geleden ontving hij een mail van een oud-leerling die hem bedankte voor alle mooie en boeiende lessen. Ze stelde hem voor een eigen YouTube-kanaal op te richten, zodat oud-leerlingen kunnen blijven luisteren naar zijn verhalen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant