Afbeelding

Fusie Vorstin en Achterom loopt vast

Algemeen

HILVERSUM - De toekomst van podium De Vorstin en Theater Achterom is ongewis. De gemeente Hilversum dringt aan op een fusie van beide organisaties, maar die komen er met de wethouder niet uit. Het podium en het theater leggen nu hun fusie stil en vragen de Hilversumse politiek zich uit te spreken over de impasse.

Als subsidieverstrekker heeft de gemeenteraad een dringend verzoek gedaan aan beide stichtingen om de krachten te bundelen en daarmee een 'kwalitatieve verbetering van de theaterfunctie' te bereiken. Maar het bedrijfsplan dat de twee organisaties deze zomer overlegden, was onvoldoende in de ogen van wethouder Wimar Jaeger.

De voorzitters Paul van Oort (De Vorstin) en Cobie de Vos (Achterom) noemen de opstelling van de gemeente wispelturig. "Tijdens het spel zijn de regels veranderd." 

Wat ook speelt, is dat het college medio 2015 de theaterfunctie van het pand van Theater Achterom aan de Eemnesserweg zou willen stopzetten. Dat betekent dat Theater Achterom per 1 juli 2015 moet sluiten.

"Het besluit van B en W is teleurstellend voor beide instellingen, maar vooral uiterst negatief voor de podiumkunsten en dus de inwoners van Hilversum", aldus de voorzitters.

* De uitgebreide verklaring van beide voorzitters staat hier

* En hier staat de informatiebrief van de wethouder aan de gemeenteraad.

Uit de krant