Afbeelding

Politie en Hilversummers gaan samen inbrekers oppakken

Algemeen

HILVERSUM - De politie bundelt volgende week de krachten met bewoners van Hilversum-Noord en Oost. Gezamenlijk gaan zij inbrekers oppakken. "Dit gaat gebeuren in een oefening waarin politie en bewoners in een verdachte woninginbraaksituatie samen gaan werken", zo meldt het Gooise korps. 

Zelf oefent de politie regelmatig werksituaties, maar dit keer mogen bewoners participeren. Deze actie kondigt de politie aan via Burgernet, de gemeente- en de politiesite. Bewoners van Hilversum-Noord, omgeving Pieter Postlaan, en Oost, omgeving Van Musschenbroekstraat, krijgen de oproep komende week extra alert te zijn op verdachte situaties en 112 te bellen als zij iemand zien die zich verdacht gedraagt. 

"112-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen woninginbraken. Ondanks dat wij extra inzet plegen op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kunnen wij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan en dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden", is de uitleg van de politie. 

Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden via www.burgernet.nl.

Uit de krant