Parkeren winkelcentrum Kerkelanden
Parkeren winkelcentrum Kerkelanden

Broodnodige facelift bij winkelcentrum Kerkelanden

Algemeen

HILVERSUM - Kerkelanden heeft in het voorjaar van 2016 een opgeknapt winkelcentrum. Dan moet de verbouwing van de nieuwe Albert Heijn klaar zijn en dan hoopt de gemeente ook klaar te zijn met het opknappen van de openbare ruimte rond het winkelcentrum.

Het drukbezochte winkelcentrum in Kerkelanden ondergaat een flinke metamorfose. Zo komen er fors meer parkeerplaatsen, inclusief invalidenparkeerplaatsen en fietsklemmen. Daarnaast wil de gemeente de tijdelijke parkeerplek op de plek van de afgebrande sporthal definitief inrichten. De plannen staan in het definitief ontwerp voor de openbare ruimte aan de zuidzijde van winkelcentrum Kerkelanden. Het college van burgemeester en wethouders gaat dit voorstel voorleggen aan de gemeenteraad.

Verantwoordelijk wethouder Floris Voorink zegt dat er groot draagvlak is voor deze plannen. Dit ontwerp is opgesteld door en afgestemd met een klankbordgroep. Hierin zitten omwonenden, ondernemers, wijkcentrum De Koepel en DELA, eigenaar van het winkelcentrum. "Een prachtig stukje coproductie voor deze broodnodige facelift", stelt Voorink vast.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant