De Wit Hilversum
De Wit Hilversum

Van witgoedspecialist De Wit naar (muzikale) ontmoetingsplaats De Koning

Algemeen

HILVERSUM - Nog een paar maanden prijkt 'Witgoed Specialist De Wit' op de gevel van de Koninginneweg 135-139. Het bedrijf stopt, maar de bedrijvigheid in het pand gaat wel door. Peter Wittebol kiest voor een opmerkelijke zakelijke koerswijziging. Hij verruilt het witgoed voor een ontmoetingsplaats.

Met pijn in het hart is besloten het over een andere boeg te gooien. De huidige markt noopt vader Piet en zoon Peter Wittebol een andere keuze te maken dan het verkopen van wasmachines, drogers en koelkasten. De 73-jarige Piet Wittebol (73) concludeert dat de detailhandel anno 2015 een heel andere wereld is dan toen hij de zaak van meneer De Wit in 1989 overnam. Hij wijst naar de huidige situatie van bijvoorbeeld de V&D, maar ook in zijn eigen winkel merkt hij dat het online winkelen gevolgen heeft.

"De handel staat erg onder druk", zegt de Hilversumse ondernemer. "Internet speelt daar een grote rol in. Mensen willen niet meer de winkel in, zijn uit op de goedkoopste prijs en vinden daar een groter assortiment dan wij hier in de winkel kunnen laten zien. Dan moet je gaan schakelen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant