Afbeelding

Jonge Hilversumse dj heeft het echt in de vingers

Algemeen

HILVERSUM - Zijn wens? Optreden voor een groot publiek op de allergrootste festivals natuurlijk. Als hij er alleen al aan denkt, beginnen de ogen van Job Oostendorp te glimmen: dj wil hij worden. Een grote. Zijn voorbeeld? De Nederlandse dj/producer Hardwell. Dat is pas een baas. De 11-jarige Hilversummer timmert hard aan de dj-weg. En dat doet hij zeker niet onverdienstelijk.

Zijn vriend Jan was al een tijdje bezig met dj'en. En Job vond dat wel interessant. "Het leek me ook leuk. Door Jan ben ik ook gaan dj'en. Van mijn ouders kreeg ik voor Sinterklaas mijn eerste dj-set", vertelt het aanstormende talent. Heel uitgebreid was de set niet en al snel kon Job er niet echt verder mee. "En toen kreeg ik een professionelere set van mijn ouders waar ik meer mee kan."

Zomaar? "Nee," lacht Job, "onze familietraditie is dat als je in groep 8 van de basisschool zit, je een stedenreis naar een stad in Europa mag uitkiezen. Omdat mijn moeder wist hoe graag ik een andere set wilde hebben, mocht ik kiezen: of een stedentrip of een dj-set." De Europese stad moest het afleggen. "Met de apparatuur die ik nu heb, kan ik veel meer."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant