Afbeelding

Hilversum beschikt nu over een gebedsbos

Algemeen

HILVERSUM – Wie even toe is aan rust en stilte kan vanaf vandaag terecht in het gebedsbos. Op het terrein van geloofsgemeenschap Casella kunnen jongeren nu ook hun gedachten laten gaan in deze nieuwe voorziening.

Negen bordjes hangen er. Daarop staan teksten van Augustinus. De ene keer is het een oneliner en de andere keer is het een wat langere tekst. Voor ieder bordje staat een houten zitje, zodat iemand in deze natuurlijke en rustieke omgeving de tekst en de gedachte daarvan goed in zich op kan nemen. "Het is een mooie plek om te mijmeren", zegt een van de aanwezige kloosterzusters bij de opening van het gebedsbos op het terrein van de Monnikenberg, waarbij alle borden werden ingewijd door Paul Clement, de provinciaal van de Augustijnen.

Stiltehuis
Vorig jaar opende deze religieuze leefgemeenschap op het terrein aan de Soestdijkerstraatweg al een labyrint en een stiltehuis waar jonge mensen tussen de 20 en 35 jaar terecht kunnen voor stilte en ontmoeting. Meer dan 600 mensen hebben daar al gebruik van gemaakt. Om de gasten van Casella nog meer te bieden bestond de wens van een gebedsbos. Daar moesten eerst nieuwe fondsen voor komen en daarom duurde het wat langer voordat deze wens in vervulling kon gaan. Het terrein is toegankelijk voor iedereen.

Uit de krant