Afbeelding

Lot HSV Wasmeer in handen van fiscus

Algemeen

HILVERSUM - Of HSV Wasmeer wel of geen financieel probleem heeft voor de bouw van een nieuwe kantine en kleedkamers ligt in handen van de belastingdienst. Als de inspecteur in Utrecht de Stichting Sportorganisatie Wasmeer beoordeelt als ondernemer is er geen vuiltje meer aan de lucht. Nu is het enkel nog wachten op het besluit.

In tegenstelling tot eerdere berichten kampt de Hilversumse sportvereniging niet met een financieel tekort van 300.000 euro. Volgens Paul Steinpatz, lid van SSO Wasmeer, gaat het om een maximaal bedrag van 175.000 euro. "Dat is natuurlijk nog steeds een fors bedrag", zegt hij er direct bij.

In een rekensom legt Wasmeer uit hoe zij op deze geldsom komt. De bouw kost 1,3 miljoen, exclusief BTW. De BTW van dat bedrag is 21 procent. Dat is 273.000 euro. Ook als de fiscus niet akkoord gaat met de stichtingsconstructie kan de club BTW verrekenen over het niet-sportgerelateerde deel van de gewenste nieuwbouw. Daar vallen de kantine en de bestuurskamer onder. In dit geval gaat het om bijna 36 procent die toch aftrekbaar is, wat neerkomt op 98.000 euro.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant