Afbeelding

Opknapbeurt openbare ruimte in de Geuzenbuurt en Noord

Algemeen

HILVERSUM – Een noodzakelijke opknapbeurt komt eraan voor de Geuzenbuurt en in Hilversum-Noord rondom het Cruyff Court. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de openbare ruimte daar anders te gaan herinrichten met als doel dat het minder rommelig en strakker oogt.

Voor de opknapbeurt van de Geuzenbuurt is een bedrag beschikbaar van 117.000 euro. Daarvan wordt het straatbeeld verfraaid. Zo verdwijnen de betonnen blokken die in de wijk staan en komen er beugels om de bomen heen. Hierdoor moet het geheel er minder slordig en rommelig uitzien én moet het de verkeersveiligheid bevorderen. In Noord komen onder andere meer groen en nieuwe speelvoorzieningen. Hier is het budget 200.000 euro. Bewoners zijn betrokken geweest bij de plannen van de herinrichting.

De gemeente financiert deze projecten uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV). Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok zegt dat dit zo goed als de laatste euro's zijn die zij uit de landelijke pot hebben ontvangen. Het definitief ontwerp gaat nu richting de politiek en als de politiek hiermee akkoord gaat dan beginnen de werkzaamheden nog voor de zomer. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant