Afbeelding

Grote verdeeldheid in Electrobuurt over proef met betaald parkeren

Algemeen

HILVERSUM - De gemeente Hilversum is van plan om in een aantal straten van de Electrobuurt te beginnen met een proef betaald parkeren. Wethouder Floris Voorink zegt dat er geen financiële belangen spelen, maar een rondgang door de buurt leert dat de buurtbewoners hier weinig van geloven. "Er komt geen parkeerplaats bij, wij gaan betalen voor gebakken lucht."

Het winkelend publiek van de Lidl reageert laconiek op het verdwijnen van een aantal onbetaalde parkeerplekken voor de supermarkt. "Meestal komen wij met de fiets", zegt een stel dat net de deur dichtgooit van een auto die op een plek staat waarvoor vanaf 1 april 2,60 euro per uur moet worden neergelegd. Een medewerker van de Lidl zegt desgevraagd dat er geen overleg is geweest tussen de supermarkt en de gemeente over de proef. "We zijn er natuurlijk niet blij mee, maar we kunnen er ook weinig aan doen."

Marieke van der Schee woont in de Lorentzstraat bijna naast de supermarkt, maar net aan de kant waar het betaald parkeren niet wordt ingevoerd. Ze vindt het heel vreemd dat de grens halverwege de straat wordt getrokken. "Ik denk dat de parkeerdruk hier flink gaat toenemen. Waarschijnlijk kunnen wij binnenkort onze auto nergens meer kwijt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant