Afbeelding
Video

Indringer in studio overmeesterd

Algemeen

HILVERSUM - De indringer die donderdagavond zendtijd eiste in het NOS Journaal is in een Journaal-studio overmeesterd door de politie. 

De indringer liep met een wapen (nep, zo bleek later) en eiste zendtijd. Toen stormde de politie binnen. Alles is opgenomen.

Inlichtingendiensten
Te zien en te horen is hoe de man, al ijsberend en op rustige toon, vertelt dat hij was ingehuurd door inlichtingendiensten. Hij spreekt over informatie die "de huidige samenleving in twijfel trekken". En "die gaan wij nu naar buiten brengen." 

Binnenstormen
Vervolgens vraagt hij of hij al op tv is. Toen het antwoord van de regisseur ontkennend was, zegt hij: "Dit duurt mij te lang." Meteen daarop stormen politiemannen de studio binnen en overmeesteren de man. Ze sommeren de indringer om het wapen te laten vallen, op zijn knieën te gaan zitten en daarna op zijn buik te liggen. "Bij elke verdachte beweging wordt er onmiddellijk geschoten, begrepen!", schreeuwt een van de politiemannen. De indringer doet meteen wat er gevraagd werd en verzet zich niet.

Al die tijd was het Achtuurjournaal niet te zien. Dat had uit een andere studio moeten komen dan waar de indringer door NOS-medewerkers naartoe was gebracht.

Tarik Z.
Telstar-online weet meer over de indringer, die 19 jaar oud is, in Pijnacker woont en Tarik heet.

Meer beelden op de website van de NOS.

Uit de krant