Afbeelding
Update

Beveiliging Mediapark verscherpt, geen slagbomen

Algemeen

HILVERSUM - De beveiliging van het Mediapark in Hilversum is goed, maar wordt de komende tijd aangescherpt. Ook is er de komende tijd meer politie op het studioterrein. 

Burgemeester Broertjes heeft dat vrijdagmorgen gezegd na een gesprek met de NOS.

Het Mediapark afsluiten met slagbomen, zoals na de moord op Pim Fortuyn op datzelfde Mediapark, vindt Broertjes geen goed idee. Volgens hem zijn er slechte ervaringen mee en is het slecht geweest voor het imago van het Mediapark. "We moeten op andere manieren de beveiliging verbeteren." Broertjes wil er geen 'vesting' maken, is zijn verklaring van vandaag.

NOS
NOS-directeur Jan de Jong bestrijdt het beeld dat de beveiliging van de NOS niet deugt. "Het is echt goed beveiligd, maar met een wapen kom je altijd binnen." Wel zegt hij dat de beveiliging in en rond het NOS-pand wordt opgeschroefd. Tijdens de zojuist gehouden persconferentie verklaart De Jong dat het om zichtbare en onzichtbare maatregelen gaat. Of er andere veiligheidsmaatregelen moeten komen op het Mediapark is aan de gemeente Hilversum en de politie, stelt de directeur.

Andere omroepen
Ook bij andere omroepen op het Mediapark is de beveiliging, in elk geval tijdelijk, verscherpt. Zo worden deuren afgesloten die anders open zijn en staan er (meer) beveiligers bij de receptie.

Uit de krant