Afbeelding

Achmea stopt met uitkeren pgb's aan ex-cliënten Ascensio

Algemeen

HILVERSUM - De geldkraan gaat dicht. Achmea stopt deze week nog met het uitbetalen van de persoonsgebonden budgetten (pgb's) aan de 33 ex-cliënten van Zorgbedrijf Ascensio. Dat meldt burgemeester Pieter Broertjes vandaag in een brief aan de gemeenteraad.

De voormalige cliënten van het zorgbedrijf dat haar taken moet staken hebben een brief ontvangen over het stopzetten van de pgb en de gevolgen die dit voor hen heeft. Dit is voortgekomen uit een gesprek, dat vorige week plaatsvond, tussen wethouder Eric van de Want van Zorg en de zorgverzekeraar. In ditzelfde schrijven staat dat de verzekeraar onderzoek heeft gedaan of het geld van een pgb goed besteed is en dat Achmea heeft geconstateerd dat niet aan de verplichtingen is voldaan.

Onrust
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt het Hilversumse zorgbedrijf momenteel onder de loep. Om deze reden heeft Achmea besloten het geld nog niet terug te vragen. Als het onderzoek is afgerond, informeert de verzekeraar de betrokkenen hoe zij de vordering afhandelt. "Uiteraard kan dit leiden tot grote onrust bij deze mensen of tot veel vragen", schrijft Broertjes. "Daarom gaat Achmea samen met het Sociaal Plein van de gemeente volgende week een informatiebijeenkomst organiseren."

Uit de krant