Afbeelding

Komt er roodlichtflitser op kruising Diependaalselaan-Eikbosserweg

Algemeen

HILVERSUM - Hilversum heeft vorige week een verzoek ingediend voor een roodlichtflitser bij het Openbaar Ministerie. Deze installatie moet dan een plek krijgen op de kruising Diependaalselaan-Eikbosserweg. Dat maakt een woordvoerder van de gemeente bekend.

Hoewel deze kruising een aantal jaar geleden is heringericht in het kader van het Integraal Bereikbaarheidsplan Hilversum e.o. (IBP) beschouwen bewoners dit punt nog steeds als gevaarlijk. Het Comité Diependaalsbelang en de ouderraad van de Fabritiusschool behoren bijvoorbeeld tot de categorie bezorgde Hilversummers.

De ouderraad heeft ook besloten na de vakantie te gaan beginnen met klaar-overs op deze kruising. Aanleiding hiervoor is een bijna-ongeluk van begin vorige week. Een vrachtwagenchauffeur lette niet op, reed door rood en miste op een haar na een klein meisje dat met haar fiets deze kruising overstak. Daarmee was de maat vol. Kinderen moeten daar veilig kunnen oversteken.

Een paar jaar terug is de Diependaalselaan heringericht, zo ook de kruising met de Eikbosserweg. Daar zijn aan weerszijden van de weg verkeerslichten gekomen die de oversteek voor voetgangers regelen. Plannen om het nu anders te gaan inrichten zijn er niet in het raadhuis. Wel houden zij dit kruispunt goed in de gaten en heeft wethouder Floris Voorink van Verkeer het OM verzocht een roodlichtflitser te plaatsen.

Daarnaast meldt de gemeente desgevraagd dat zij zelf geen verkeersbrigadiers heeft, maar deze wel kan aanstellen. De Fabritiusschool kan de gemeente vragen een door de school bemenste verkeersbrigadierslocatie aan te wijzen. De regiopolitie moet dan vervolgens kijken naar dit verzoek. Zij geeft de gemeente advies over het inzetten van verkeersbrigadiers op deze kruising. Als de brigadiers er komen, dan stelt de gemeente Hilversum materiaal beschikbaar.

Uit de krant