Afbeelding

Hilversumse filmmaker wil met 'Observator' naam maken

Algemeen

HILVERSUM - Groots moet het worden. Een knaller die de Nederlandse filmwereld op haar grondvesten doet schudden. Wouter Hermans schaterlacht. Sinds vorig jaar november is hij bezig met 'Observator', een afstudeerfilm over privacy en de gevaren van een surveillancestaat. Op de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Hilversum, vertelt hij, samen met producent David Warringa, vol passie over zijn film.

Het planbord in hun ruimte op de HKU hangt vol gekleurde post-it-briefjes. "Zo kunnen we ons houden aan de planning, weten we wat ons te doen staat", vertelt Hermans (21). Zijn producer knikt. Hij is door Hermans benaderd om de film te produceren. "Ik ben schrijver en filmregisseur en aan producenten is een hopeloos tekort. Gelukkig wilde David meehelpen. Hij las mijn script en zag het zitten", vertelt hij over het beginproces.

De voorbereidingen schieten al aardig op. Via castingbureau Kemna is een aantal acteurs gevraagd. Ook de acteur die de hoofdrol zou spelen was in kannen en kruiken, maar op het laatste moment haakte hij af. "Inmiddels hebben we een andere speler op het oog, maar die heeft nog niet bevestigd. Mooi is dat Kemna bemiddelt in acteurs die gratis meespelen." Dat willen die jonge acteurs wel, want stel dat 'Observator' van de jonge filmmaker aanslaat, dan schitteren zij toch maar mooi in zijn film. Namen wil Hermans niet noemen, maar er zijn zeker acteurs die al rolletjes vertolkten in televisieseries en speelfilms.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant