Afbeelding

Oplichtsters lopen tegen de lamp in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Drie vrouwen zijn dinsdag opgepakt op verdenking van het plegen van meerdere babbeltrucs. Het trio zou op meerdere locaties in Hilversum bewoners hebben proberen op te lichten.

Een bewoonster van de Zinniastraat maakte als eerste melding van de poging tot oplichting. Even voor 11.00 uur zocht zij contact met de politie. De Hilversumse vertelde dat drie vrouwen bij haar hadden aangebeld en dat ze geprobeerd hadden zich naar binnen te wurmen. De duwactie slaagde niet. Daarop kozen de drie het hazenpad. Zij reden snel weg in een grijze auto.

De agenten konden de vrouwen niet meer vinden in de omgeving, maar kwamen hen weer op het spoor na eenzelfde melding op de Primulastraat. Op de Oosterengweg troffen zij de dames aan in de wagen en hielden het trio aan. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Lelystad en twee verdachten uit Harderwijk van 39 en 62 jaar. Op het bureau zijn zij verhoord. De politie vermoedt dat de vrouwen vaker deze truc hebben gebruikt en vraagt eventuele andere slachtoffers om aangifte te doen.

Uit de krant