Afbeelding

Fors meer parkeerplek op Arenapark

Algemeen

HILVERSUM - Met bijna 200 extra parkeerplaatsen moet de druk op bedrijventerrein ArenaPark snel zijn opgelost. Wethouder Floris Voorink van Verkeer en Openbare Ruimte heeft samen met de bewoners en de eigenaar van het terrein gekeken naar creatieve en breedgedragen oplossingen. Hij noemt de uitkomst "een mooi stukje co-productie".

Niet alleen in bijna alle woonwijken knelt de openbare ruimte met de parkeerbehoefte, ook op het ArenaPark gaat dit op. Wie het bedrijventerrein op rijdt en zijn auto wil stallen, begint vaak aan een ellenlange zoektocht. Dat moet anders, zo luidde de nadrukkelijke wens van de bewoners, zoals Nike, het ROC, Inter Access en de Dudok Arena. Voorink benadrukt dat de bedrijven het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets stimuleren, maar dat ze met een noodkreet naar hem toe zijn gekomen om te helpen met het parkeerprobleem.

Hilversum verzorgt 64 openbare parkeerplaatsen op het terrein van de sporthal. Het gaat om gratis parkeerplekken. Op de strook tussen de sporthal en de Rabobank realiseert zij nog eens 48 extra plekken. Automobilisten moeten betalen om hier te mogen staan. Het tarief is 1,60 euro per uur. Voor een dagkaart legt de wagenbezitter 7,80 euro neer. De aanleg van de parkeerplaatsen kost de gemeente in totaal 17.100 euro. Dankzij Delta Lloyd Vastgoed komen er nog eens 75 plekken bij in haar parkeergarage. Delta Lloyd Ontwikkeling heeft ingestemd met intensiever gebruik van de parkeerterreinen aan het eind van de Athene.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant