Afbeelding

Fietstocht langs genomineerde gebouwen Architectuurprijs

Algemeen

HILVERSUM – In de aanloop naar de prijsuitreiking van de Hilversumse Architectuurprijs 2013-2014 krijgen Hilversummers de kans om alle 9 genomineerde locaties eens goed te bekijken. Morgen - zaterdag 7 maart - is er een fietstocht die om 14.00 uur begint bij de Vorstin.

Pieter Hoogenraad, bekend van 'Op stap met Albertus Perk', leidt zaterdag belangstellenden langs de 9 bouwwerken die genomineerd zijn voor deze tweejaarlijkse award. Dan zien zij direct De Witte Prinses, het nieuwe pand naast het Hilversumse poppodium. Verder rijden de fietsers nog langs De Egelantier, De Melkfabriek, Wijkcentrum Lopes Dias, rioolwaterzuivering Anna's Hoeve, Woning 't Hoogt, kinderdagcentrum Sherpa, Facility House en Faunapassage Hilversumse Bovenmeent. De tour duurt ongeveer 2 uur.

Een tentoonstelling van de genomineerde werken is sinds begin deze week te zien in Museum Hilversum. Daar kunnen inwoners kijken welk gebouw hun favoriet is. Stemmen kan nog tot en met zaterdag 21 maart op www.hilversumsearchitectuurprijs.nl.

Uit de krant