Afbeelding

Ruimere parkeertijd op de Emmastraat

Algemeen

HILVERSUM - De gemeente Hilversum heeft de parkeerduur verruimd op de Emmastraat en op de Koningsstraat tussen Emmastraat en Wernerstraat. In Hilversum mogen de auto's in winkelstraten normaliter maar één uur blijven staan, maar vanaf 1 mei is twee uur het maximum in bovengenoemde straten.

Ondernemers uit de winkelstraat hadden het verzoek om de parkeerduur met een uur op te rekken neergelegd bij het college van burgemeester en wethouders. De winkeliers hadden unaniem te kennen gegeven dat één uur parkeren voor hun bezoekers te kort is. De langere parkeerduur stimuleert het winkelbezoek, zo is de redenering.

Het college heeft het verzoek gehonoreerd. "Er is een breed draagvlak voor het aanpassen van de maximale parkeerduur", zo constateert wethouder Floris Voorink van Bereikbaarheid en Verkeer. Daarnaast past de maatregel om de maximale parkeerduur in deze straten te verruimen binnen het beleid van het gemeentebestuur om de toegankelijkheid van het centrum voor automobilisten te vergroten.

Uit de krant