Afbeelding

Repair Café weet veel huishoudelijke apparaten te redden

Algemeen

HILVERSUM - Huishoudelijke apparaten en audioapparatuur, maar ook kapotte kleding, stuk speelgoed en fietsen, steps en rollators waar wat aan mankeert, proberen de vrijwilligers van het Repair Café zo goed mogelijk te repareren. "En dat lukt veel vaker dan mensen denken", benadrukt coördinator Miranda de Wit. "Meer dan de helft van de inbrengers gaat met een gered artikel naar huis. "

"Hij doet het weer!" roept Bianca Janssen opgetogen als het display 'disc open' oplicht en de cd-lade met een zachte klik naar buiten schuift. Vrijwilliger Maarten Bakker kijkt ook tevreden naar de gerepareerde stereotoren. Op deze opdrachtbon kan hij het hokje 'gered' afvinken. "De condensator was stuk", legt hij uit. "Eigenlijk gaat het om een heel klein onderdeel, maar als dit het niet doet, houdt de hele stroomvoorziening op."

Goede kans
Naast hem is Wijnand Klaver geconcentreerd aan het schroeven in de opengemaakte tuner-versterker van Ilja van Houten. "Het is al een oud apparaat, maar ik vond het toch zonde om het zomaar weg te doen. Als de reparatie niet lukt, is het jammer." Klaver geeft het echter nog een goede kans. "Ik heb een zekering vervangen en het lichtje brandt nu weer." Hij geeft het advies het apparaat thuis aan te sluiten op de boxen. "Wellicht gaat-ie dan weer jaren mee."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant