Afbeelding

WhatsApp als veiligheidsmiddel voor het Ooievaarplein

Algemeen

HILVERSUM – Nu de camera's per 1 april daadwerkelijk verdwijnen op het Ooievaarplein pleit de VVD voor invoering van een WhatsAppgroep voor bewoners van dit plein. Met dit middel kunnen bewoners, de wijkagent en gemeente snel schakelen als er weer sprake is van overlast. Wat de liberalen betreft, is het Ooievaarplein de locatie om de volgende maand te starten met een pilot.

De commissie Economie en Bestuur besloot donderdag dat de camera's echt verdwijnen. De rust is wedergekeerd op het Ooievaarplein. Wel blijft de apparatuur hangen, zodat de gemeente de camera's snel terug kan hangen zodra er weer sprake is van overlast. Burgemeester Pieter Broertjes werkt nu aan een raadsvoorstel zodat hij bij nieuwe overlast een tijdelijke volmacht heeft van de voltallige Hilversumse politiek om de camera's direct weer op te hangen.

Wijkgevoel
Maar nu het besluit is genomen om te stoppen met de videobeelden is het tijd voor een nieuw middel, zo vindt VVD-raadslid Ruud Verkuijlen. Een WhatsAppgroep ziet hij als meerwaarde. "De mogelijkheid voor bewoners om snel beeld, geluid en berichten onderling en met diverse organisaties zoals de gemeente en de wijkagent, te kunnen delen, levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid, saamhorigheid en veiligheid. De mogelijkheid om actief en binnen een groep informatie uit te wisselen, verstevigt bovendien het wijkgevoel. Daar ligt ook de toegevoegde waarde van WhatsApp ten opzichte van bijvoorbeeld Burgernet", is zijn opvatting.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant