Afbeelding

Davy Klaassen krijgt eindelijk zijn Cruyff Court

Algemeen

HILVERSUM - Het heeft even geduurd, maar er is een locatie gevonden voor het Davy Klaassen Cruyff Court. Het nieuwe speelveld komt in de nieuwbouwwijk Anna's Hoeve en grenst aan voetbalvereniging HSV Wasmeer.

De middenvelder van Ajax werd in 2014 uitgeroepen tot Talent van de Eredivisie. Onderdeel van deze prijs is dat de winnaar ergens in het land een Cruyff Court mag aanleggen. Voor Klaassen was er maar één mogelijkheid en dat was Hilversum. De speurtocht naar een tweede locatie, Hilversum heeft al een court in Noord, bleek lastig. Meer dan 30 locaties zijn bekeken totdat het idee op tafel kwam om een trapveldje te gaan realiseren in de nieuwe woonwijk.

Deze plek kan rekenen op de goedkeuring van de voetballer zelf, de Johan Cruyff Foundation en de gemeente Hilversum. "Het is voor Davy ook belangrijke grond. Daar is hij bij De Zebra's en later bij Wasmeer begonnen aan zijn carrière", zei wethouder Floris Voorink van Sport dinsdagmiddag. Volgens de liberaal moet het speelveld in oktober gereed zijn. Klaassen verricht zelf de opening.

Uit de krant