De tankgracht bij het Laarder Wasmeer. Foto: Historische Kring Albertus Perk
De tankgracht bij het Laarder Wasmeer. Foto: Historische Kring Albertus Perk

Herinnering aan Duitse tankgracht rond Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Het is maar goed dat er bijna niets meer over is van de tankgracht die in 1944 door de Wehrmacht rond Hilversum is aangelegd. Toch moet de herinnering aan de verdedigingslinie levend blijven, vindt de gemeente Hilversum. In het Spaanderswoud staat daarom nu een informatiepaneel.

Het informatiepaneel is een initiatief van de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk, ondersteund door Goois Natuurreservaat en de gemeente Hilversum. Het werd woensdag onthuld door de Hilversumse wethouder Wimar Jaeger. Hij gaf daarbij aan dat dit paneel niet alleen vanuit historisch oogpunt moet worden bezien, maar ook als herinnering aan een periode die we nooit meer willen meemaken. 

Zichtbaar
Directeur-rentmeester Bert Van der Moolen ondersteunt het zichtbaar maken van dergelijke sporen in 'zijn' 2800 hectare tellende Goois Natuurreservaat. Hij verwees naar het zichtbaar maken van Werk I in het natuurgebied Gijzenveen bij Bussum en een informatiepaneel dat nog niet zo lang geleden is geplaatst bij het voormalige 'Kamp Almere', waar Molukkers jarenlang gehuisvest waren. 

Uit de krant