Afbeelding

ChristenUnie Hilversum: 'Doorgaan met bed, bad en brood'

Algemeen

HILVERSUM - Hilversum moet gewoon doorgaan met het bieden van bed, bad en brood aan uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat is de opvatting van ChristenUnie Hilversum. Het akkoord van de VVD en de PvdA lijkt namelijk strijdig met de uitspraak van de Raad van Europa.

"De afgelopen elf dagen, waarin de coalitie vergaderd heeft over bed, bad en brood, hebben we allemaal kunnen zien wat er in de Middellandse Zee gebeurt. In veel landen in het Midden-Oosten en Afrika is de humanitaire, politieke en economische situatie zo schrijnend dat mensen letterlijk hun leven op het spel zetten om hier te komen", aldus fractievoorzitter Jan de Wit. 

Hij vervolgt: "Dat betekent niet dat de oplossing is om de hele wereld hierheen te halen, maar hard oordelen over deze mensen als 'gelukszoekers', vanuit een ivoren toren, vindt ik walgelijk. Als asielaanvragen afgewezen zijn, ben ik van mening dat er iets van minimale opvang en begeleiding naar terugkeer geboden moet worden. De eerste levensbehoeften mag je niemand ontzeggen."

Uit de krant