Afbeelding

Koningsdagactiviteiten in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Oranje is de kleur die maandag het straatbeeld weer domineert. Wat is er allemaal te doen op Koningsdag in Hilversum? Hieronder een kleine greep uit het grote aanbod.

De vroege vogels beginnen met de vrijmarkt. Tussen 6.00 en 18.00 uur zit menig Hilversummer in het centrum klaar met een keur aan spullen. In de binnenstad klinkt op meerdere plekken muziek. Het marktterrein is bijvoorbeeld de plek van het Kingstownfestival, Koningsdag bij het Gooisch Podium, Koningsdag Live bij Café Burger en er zijn muziekpodia op het Herenplein en de Biersteeg.

Circus
Vanaf 10.00 uur is het Dudokpark het decor van familieactiviteiten. De kinderen kunnen zich onder andere vermaken op het springkussen, met de brandweerspuiten of het ponyrijden. Daarnaast zijn er voorstellingen van Circus Bongo, circusworkshops en de theatervoorstelling Bombardo. Om 11.15 uur beginnen de oud-Hollandse spelletjes, waar ook het college van burgemeester en wethouders aan meedoet. Om 13.30 uur spelen de Berkley Brothers hier. Het programma loopt door tot 17.30 uur.

Voorpret
De Hilversumse muziekfederatie verzorgt maandag concerten in diverse bejaarden- en wijkcentra. Tussen 10.00 en 15.00 uur brengen zij bijvoorbeeld een bezoek aan Zuiderheide, De Boomberg, Lopes Dias en Flat Kerkelanden. De voorpret op de nationale feestdag begint zondag al. Op meerdere locaties zijn Koningsnachtevenementen geprogrammeerd. Het uitgebreide programma is te vinden op www.mediastadeventshilversum.nl.

Uit de krant