Hilversummers starten initiatief Red het raadhuis! in Madurodam

Algemeen

HILVERSUM - Niet alleen de Hilversumse politiek wil het mini-raadhuis in Madurodam van sloop behoeden en behouden, ook diverse Hilversummers mengen zich in deze discussie. Red het raadhuis! is het burgerinitiatief dat deze week is gelanceerd.

De kosten om de replica in het attractiepark te herstellen bedragen 25.000 euro. Burgemeester Pieter Broertjes zei vorige week tijdens de raadsvergadering: "Dat moeten we met elkaar kunnen ophoesten." Hij hoopte daarbij op steun van de Rotary en Lionsclubs. De initiatiefnemers willen helpen. Zij openden gisteren een Facebook-pagina waarin iedereen foto's en verhalen kan delen van het raadhuis en een donatie kan doen.

De maquette in het park verkeert in zeer slechte staat. Madurodam was van plan het raadhuis te verwijderen. Na overleg tussen Broertjes en burgemeester Joris van Dijk van de miniatuurstad is besloten dat de mini-versie zeker in het Dudokjaar blijft staan. Daarna gaat Hilversum kijken de 25.000 euro bij elkaar te krijgen om het raadhuisje te kunnen behouden

Uit de krant