Provincie schenkt De Adelaar een ton voor nieuw wielerparcours

Algemeen

HILVERSUM - Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben Gooise Wielerclub De Adelaar een subsidie van 100.000 euro toegekend. Dit bedrag is bestemd voor de aanleg van een nieuw parcours, dat de club wil aanleggen op de weilanden achter het clubhuis.

In maart had de vereniging, die gevestigd is aan het Kininelaantje, een subsidieverzoek ingediend bij de provincie. Deze week is duidelijk geworden dat de provincie op het gebied van topsportaccommodaties vijf ton uitkeert, waarvan 100.000 euro bedoeld is voor de Hilversummers. In totaal is een bedrag van 230.000 euro nodig.

Dringend
De Adelaar heeft dringend een parcours nodig. De wielrenners reden altijd hun rondjes op het MOB-complex in Bussum, maar dit terrein is niet langer beschikbaar omdat hier een nieuwe wijk verrijst. Nu moeten de Gooise wielrenners hun trainingsrondjes rijden op een industrieterrein in Almere.

Samen
De subsidie van de provincie is een goede start. Samen met de gemeente gaat zij nu bekijken hoe zij aan het resterende bedrag kan komen. De hoop is dat de aanleg van het parcours met een binnenterrein, dat mogelijkheden biedt voor onder meer voetbal, cricket en rugby, begin 2017 kan plaatsvinden

Uit de krant