W
W

Brief directie Versa Welzijn zorgt voor onrust op werkvloer

Algemeen

HILVERSUM - Het zijn onzekere tijden in het Hilversumse welzijnslandschap. De gemeente wil meer buurtgericht te werk gaan. Dat betekent een andere werkwijze en daar komt ook nog eens bij dat Versa Welzijn het de komende jaren met minder geld moet doen. Daarbovenop heeft een brief van de directie over afspiegeling binnen de organisatie voor onrust gezorgd op de werkvloer.

"De brief heeft voor onrust gezorgd", aldus een werknemer van Versa die anoniem wil blijven. In de laatste jaren heeft de welzijnsorganisatie al flink moeten bezuinigen. Met een nieuwe ronde op komst en meer inzet van vrijwilligers uit de wijken vragen de medewerkers zich af waar de ondergrens ligt in onder andere het maatschappelijk- en jongerenwerk. "Er is al zo veel verdwenen", geeft de medewerker aan. 

Afspiegeling
Op vrijdag 24 april heeft Claire Schröder, directeur-bestuurder van Versa Welzijn, een brief gestuurd aan alle medewerkers in Hilversum met daarin de mededeling hoe er afgespiegeld gaat worden als er mensen uit moeten. Zij erkent dat de brief voor rumoer heeft gezorgd. Volgens haar is de indruk gewekt dat de ontvangers hun ontslag kregen aangezegd, omdat de brief gepersonaliseerd was en de medewerkers eind april met vragen terecht konden bij een contactpersoon. 

Buurtgericht
Verantwoordelijk wethouder Arjo Klamer zegt ook dat het zeker niet de bedoeling is om een grote ontslagronde bij Versa te bewerkstelligen. De professionele mensen zijn hard nodig als het nieuwe beleid wordt ingevoerd. "Het gaat hier om een hervorming, niet om een bezuiniging. We willen het welzijnswerk anders inrichten. Meer buurtgericht", zegt hij. "

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant