Jong Beatrix in actie in Almere.
Jong Beatrix in actie in Almere. Foto: Beatrix Korpsen

Autowasactie moet Jong Beatrix naar toernooi in Duitsland brengen

Algemeen

HILVERSUM - Junior drum corps Jong Beatrix houdt zaterdag 30 mei een grootse autowasactie in Kerkelanden. Met de opbrengst van deze actie hoopt de muziekvereniging mee te kunnen doen aan de German Open in Hameln. Tussen 13.30 en 17.00 uur staan de kinderen bij Wiggerts wasstraat in Kerkelanden en bij het clubgebouw aan de Neuweg 357 klaar om de wagen te laten blinken.  

Jong Beatrix, bestaande uit ruim vijftig kinderen tussen de zeven en zestien jaar, heeft al een tijdje niet meer in het buitenland opgetreden, terwijl dit wel een mooie ervaring voor de kinderen is. En wat is nou leuker om met z'n allen te sparen voor zo'n onvergetelijke reis. Daarom gaan de jongens en meiden samen met de staffleden zaterdagmiddag auto's wassen.

Muzikale straat
De actie wordt mogelijk gemaakt door Wiggerts Wasstraat die een deel van zijn boxen in Kerkelanden aan de muziekvereniging beschikbaar heeft gesteld. De wasstraat wordt omgetoverd tot een muzikale straat, waarbij Jong Beatrix haar repertoire laat horen terwijl de wachtende automobilisten een hapje en drankje krijgen. Ondertussen worden de auto's voor een klein bedrag blinkend schoon gemaakt. De kinderen staan klaar tussen 13.30 en 17.00 uur aan de Franciscusweg 6.

City Run
De German Open in Hameln vindt 5 september plaats in het Weserberglandstadion. "Het team van de German Open is verheugd om weer een internationale deelnemer te begroeten", staat op haar website. "We hebben groot respect voor het werk dat het korps investeert om deze deelname mogelijk te maken", laat de Duitse organisatie verder nog weten. Het junior drumcorps is de afgelopen maanden al druk bezig geweest om geld bij elkaar te verdienen voor de reis. In april hebben leden en ouders geholpen tijdens de Hilversumse City Run en zo een flink bedrag verdiend.

Uit de krant