Afbeelding

De Oude Haven van Hilversum zoekt naar nieuwe mogelijkheden

Algemeen

HILVERSUM - De enigen die nog aanmeren met een boot in de Oude Haven zijn Sinterklaas en zijn pietengevolg. De Hilversumse voormalige haven is in rust, maar daar moet verandering in komen. Bootjes moeten via het water weer het centrum kunnen bereiken. Het is de bedoeling dat dit in de nabije toekomst weer mogelijk is. Als proef kunnen zaterdag 30 en zondag 31 mei kleine vaartuigen terecht in de Oude Haven.

Morgen en overmorgen staat de braderie in de Havenstraat op de agenda. Zondag 31 mei vindt ook de Dag van het Park plaats in de Oude Haven. In samenwerking met ondernemers is nagegaan of die dagen de bereikbaarheid van dit stukje Hilversum ook niet over water gepromoot kan worden. Dat bleek een goed idee, want dit weekeinde is het mogelijk de Oude Haven per boot te bereiken. Waternet is bereid gevonden de Zuidersluis, de verbinding tussen het Hilversums Kanaal en de 's-Gravelandse Vaart, tussen 10.00 en 18.00 uur te bedienen. Normaal gesproken gebeurt dat alleen op afroep. Nu heeft de gemeente Wijdemeren een afspraak weten te maken met Waternet.

Snoeien
Watersportondernemers hebben toegezegd zeker tien kleine bootjes per dag in te zetten komend weekeinde. Gezien de vaardiepte van de Zuidersluis en de vaarhoogte van een aantal bruggen kunnen alleen fluisterbootjes de binnenstad van Hilversum bereiken. Om de vaarverbinding zo bereikbaar mogelijk te maken, wordt het overhangend groen gesnoeid langs de Oude Haven en de Gooise Vaart.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant