Afbeelding

Directeur Studio Kakelbont: 'Ouders hebben recht op passende kinderopvang'

Algemeen

HILVERSUM - Vrolijk holt Pepijn (4) de gezamenlijke speelruimte van Studio Kakelbont binnen. Hij zwaait naar andere kinderen, omhelst medewerkster Sandra en gaat spelen. Glimlachend slaat zijn vader Bart van Aggele het tafereeltje gade. "Het is zo mooi dat dat mannetje terecht kan op een reguliere kinderopvang", vindt hij. Pepijn heeft namelijk een beperking. En sinds begin dit jaar heeft Media Kinderopvang Studio Kakelbont passende kinderopvang voor kinderen die extra zorg of aanpassingen nodig hebben.

Toen de ouders van Pepijn ontdekten dat er 'iets' was met hun zoon, zochten ze hulp. Wat er precies was wisten ze niet, maar dat er wat was stond als een paal boven water. Na een lange zoektocht deelde een kinderneuroloog de ouders mee dat Pepijn nooit zou kunnen lopen. En dat ze over een jaar maar terug moesten komen. Pepijn ging naar hetzelfde kinderdagverblijf waar zijn twee oudere zussen ook werden opgevangen. Directeur Nina Hogenboom ontving het kereltje met open armen. "Ik heb in de gehandicaptenzorg gewerkt en wilde graag investeren in Pepijn", vertelt Hogenboom.

Rolstoelvriendelijk
Ze liep al langer rond met het idee om passende opvang te bieden. Toen Studio Kakelbont in 2011 op het Mediapark werd gebouwd, hield Hogenboom al rekening met een speciale groep. Eén ruimte is groter, rolstoelvriendelijk en gelegen aan de tuin. Ideaal voor kinderen die meer zorg nodig hebben. De crisis brak uit en het ging sowieso minder goed met de opvang. Hogenboom liet haar plan varen. Tot vorig jaar. Ze ging om de tafel zitten met onder andere de Trappenberg, Vroeghulp, de GGD en de gemeente.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant