Afbeelding

Track the Talent in Hilversum was 'toffe ervaring'

Algemeen

HILVERSUM - De pilot van Track the Talent is afgerond. Donderdag was de uitreiking van de certificaten in Podium de Vorstin. Wethouder Arjo Klamer reikte deze uit aan de deelnemers.

Naast het overhandigen van de certificaten wilde de SP'er weten hoe de jongeren het project ervaren hebben. "Het was heel positief en leerzaam. Ik zou het zo weer willen doen", aldus een van de deelneemsters. Dit is een conclusie die Esther Franssen, initiator van Track the Talent in Hilversum, onderschrijft. "In evaluatiegesprekken met deelnemers heb ik zelf ook gehoord dat ze dit nooit hadden willen missen en dat het een toffe ervaring is geweest", zegt de Hilversumse.

Verkleinen
Track the Talent is een project dat bedoeld is om de kloof tussen laaggeschoolde jongeren en het bedrijfsleven te verkleinen. Het project in Hilversum begon in maart. In de tussentijd hebben de twee groepen van twaalf iedere week een dagdeel trainingen gehad en zijn zij op bezoek geweest bij lokale ondernemers en stichtingen. Franssen hoopt dat dit project een vervolg krijgt in Hilversum.

Uit de krant