Afbeelding

Drie politieke partijen pleiten voor 1000 extra bomen

Algemeen

HILVERSUM - Hilversum nóg groener maken. Dat is de ambitie van GroenLinks, VVD en ChristenUnie. Deze drie partijen dienen morgenavond tijdens de raadsvergadering van 2 juli een motie in om 1000 extra bomen te planten vóór het einde van 2018.

De bomen moeten een plek krijgen in enkele nog 'groen-arme' buurten in Hilversum en in het centrum. Het trio verstrekt de gemeente een lijst met suggesties voor de locatie van de bomen. De indieners vinden dat de natuur en het groene karakter behoren tot de kernkwaliteit van de gemeente. "Het is één van de redenen waarom mensen graag in Hilversum wonen, werken en verblijven", is hun redenatie.

Fonds
Het initiatief lijkt op brede steun te kunnen rekenen. Partijen als D66 en CDA hebben al aangegeven mede-indiener van de motie te willen zijn, melden de indieners. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de kadernota geld gereserveerd voor groen, maar moet hier nog geen concrete plannen voor presenteren. Daarom stellen de indieners van de motie voor om een '1000 bomen fonds' op te richten en daar 1 miljoen euro in te investeren.

Uit de krant