Afbeelding

Hilversum heeft nu ook z'n eigen gebakje

Algemeen

HILVERSUM - Weesp heeft haar Mop, in Den Bosch hebben ze hun Bol en in Hilversum is daar sinds gisteren het Dudokje. Een Hilversums gebakje vernoemd naar de befaamde architect en stedenbouwkundige die 100 jaar geleden op 1 juli in dienst kwam van de gemeente.

Ter ere van de viering van deze mijlpaal hebben Inke Logtenberg-Steenman (onder meer oud-raadslid) en Rutger van den Broek (winnaar Heel Holland Bakt 2013) het 'Dudokje' bedacht en ontwikkeld. Een gebakje waarbij zij zich hebben laten inspireren door de bouwkunst van de Hilversumse architect Willem Dudok.

Romige vulling
De vorm van het Dudokje is gebaseerd op de opvallende gele bakstenen met een afwijkende maat, die Dudok speciaal voor het Hilversumse raadhuis heeft ontworpen. Het Dudokje bestaat uit twee lagen hazelnootcake met daartussen een romige vulling van citroencremeux. De vulling verwijst naar de blauwtinten en de stukjes geroosterde hazelnoot naar de gouden details die Dudok in de verschillende ruimtes van het raadhuis heeft laten terugkomen.

Het Dudokje is in samenwerking met bakkerij Burgt uit Hilversum tot stand gekomen. Het idee van Hilversums gebakje is geopperd door wethouder Nicolien van Vroonhoven van Monumenten. 

Uit de krant