Afbeelding

Bluswaterrel gesust, maar is er nou voldoende bluswater langs het spoor?

Algemeen

HILVERSUM - Is er nou wel of niet genoeg bluswater langs het spoor in Hilversum? Deze vraag is eerder gesteld, maar niet door de ChristenUnie, zoals woensdagavond in de raadsvergadering gebeurde. Fractievoorzitter Jan de Wit vroeg dit aan burgemeester Pieter Broertjes en Léonie Sazias (zie foto) van Hart voor Hilversum na de bekendmaking dat zij de strijdbijl hadden begraven in de bluswaterrel.

De Wit begreep dat de twee het conflict de wereld uit is. Hij snapte niet dat beide partijen nu zeggen dat er genoeg bluswater is langs het spoor mocht zich een ramp voldoen met een trein vol gevaarlijke stoffen én dat er een onderzoek komt naar locaties in de Geuzen- en Vitusbuurt en Klein Rome om daar bluswaterputten aan te leggen. Een paradoxaal signaal dat hij een appeltje voor de dorst noemde

Extra's
Sazias gaf aan dat Hilversum inderdaad op de norm zit, zoals de burgemeester altijd al beweerde. Om wat extra's te doen en misschien daardoor nog sneller te kunnen handelen bij een eventuele calamiteit doet de brandweer nu onderzoek of er putten in de oude wijken langs het spoor kunnen komen. 

Botsen
Eerder dit jaar botsten Hart voor Hilversum en Broertjes hard met elkaar in de raadszaal. Ondanks de bewering van de burgervader dat er voldoende bluswater is, werd dat stevig betwijfeld. Ook zette de lokale partij kritische kanttekeningen bij het rapport van Arcadis over dit onderwerp. De lucht is nu geklaard. Een lang en goed gesprek tussen de twee kemphanen, de brandweer en de experts van Hart voor Hilversum heeft ervoor gezorgd dat de neuzen weer dezelfde kant opstaan.

Uit de krant