Afbeelding

Tergooi krijgt opnieuw roze lintje van Borstkankervereniging

Algemeen

HILVERSUM - Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft Tergooi het roze lintje gegeven. Ondanks aanscherpingen van dit keurmerk heeft het Hilversumse ziekenhuis opnieuw dit lintje gekregen. Een prestatie waar het hospitaal trots op is.

Alle borstkankerzorg vindt in Tergooi plaats in het speciale Mammacentrum in Hilversum. Daar starten jaarlijks ruim 250 borstkankerbehandelingen en komen zo'n 7000 mensen na doorverwijzing naar Tergooi voor borstonderzoek. Dit voorjaar bleek dat het Mammacentrum in het eerste kwartaal van 2015 tien procent meer borstkanker diagnosticeerde dan vorig jaar in die periode.

Huisartsen
"Niet alleen de goede samenwerking binnen het ziekenhuis is belangrijk. Ook de goede contacten tussen de specialisten van het Mammacentrum met bijvoorbeeld de specialisten van het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam en de huisartsen in de regio dragen bij aan borstkankerzorg van het allerhoogste niveau", vertelt oncologisch chirurg Eline Vriens. "We zijn er trots op dat we daarvoor wederom het roze lintje hebben ontvangen."

Theater
Landelijk is er jaarlijks in oktober veel aandacht voor borstkanker. In die 'borstkankermaand' doet ook Tergooi iets extra's. Vorig jaar organiseerde Tergooi een speciale Vriendinnendag voor alle vrouwen die met borstkanker te maken hebben (gehad) en hun vriendinnen. Dit jaar verzorgt zij dinsdagavond 6 oktober samen met het Mammacentrum en de Gezondheidsstudio de theatervoorstelling 'Vals Plat'.

Uit de krant