Archieffoto: Bob Awick
Archieffoto: Bob Awick
update

Storm zorgt voor 2 ton aan schade in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - De storm heeft voor 2 ton aan schade aangericht in Hilversum. Dat blijkt een tussenbalans die de gemeente Hilversum zojuist bekendmaakte. Naast de financiële kant zijn ook nog eens 75 bomen ontworteld.

De Brandweer Gooi en Vechtstreek was zaterdag de hele dag in touw. Alleen op zaterdag al ontving zij 366 meldingen van stormschade. Hilversum, Bussum en Huizen hadden de meeste hulpverzoeken. Dat meldt het Gooise korps nadat na drie dagen van hulpverlening eindelijk een inventarisatie heeft kunnen opmaken.

De meeste meldingen hadden te maken met omgevallen bomen of takken en weggewaaide dakpannen. "Er zat heel veel zaagwerk bij. Daar zijn we zaterdag tot voorbij middernacht mee bezig geweest", meldt de zegsman van het Gooise brandweerkorps. Zondag en maandag kwamen daar respectievelijk nog 36 en 9 nameldingen bij.

Adequaat
Brandweercommandant John van der Zwan blikt tevreden terug op het werk van de brandweerlieden. "Ik realiseer me ten volle dat al deze meldingen de collega's in de regio, beroeps én vrijwilligers, flink heeft beziggehouden. Ik ben ongelooflijk trots dat alle meldingen adequaat en zo snel als mogelijk was zijn afgedaan."

Uit de krant