Afbeelding

GroenLinks Hilversum stelt vragen over Franse Kampweg

Algemeen

HILVERSUM - Fietsersbond Hilversum ziet graag een tunnel verschijnen op de Franse Kampweg. De huidige oversteekplaats op de N236 is gevaarlijk. Dat bepleit de bond al even bij de provincie Noord-Holland. Zonder resultaat. Na het dodelijke ongeval van zaterdag staat dit punt weer in de aandacht en heeft GroenLinks vragen gesteld aan wethouder Floris Voorink van Verkeer.

Een nieuw ongeval kan op deze oversteekplaats zo weer gebeuren, stelt de partij. "Het veiliger maken van de Franse Kampweg hoeft niet veel te kosten", meldt Frank Kool, fractiemedewerker van GroenLinks. "Een verkeersheuvel op de helft van de weg maakt het mogelijk de weg in twee fasen over te steken. De oversteek wordt zo ook veel herkenbaarder voor automobilisten. Ook het ingraven van de weg is een mogelijkheid, waardoor meteen de twee natuurterreinen aan weerszijden van de Franse Kampweg beter met elkaar verbonden kunnen worden."

Onderhoud
In 2016 staat groot onderhoud van de Franse Kampweg gepland. "Een mooie kans dus om er werk van te maken en de noodzakelijke verbeteringen mee te nemen in de werkvoorbereiding."

Beter
Nu wil GroenLinks van Voorink weten of ook hij van mening is dat de verkeersveiligheid op dit punt beter kan en is hij bereid de fietsersbond te ondersteunen in haar pleidooi en is hij bereid zijn VVD-partijgenoot in Gedeputeerde Staten aan te spreken op deze kwestie. 

De commissie Verkeer en Beheer vergadert woensdag 26 augustus. Om 19.30 uur begint de bijeenkomst.

Uit de krant