Afbeelding

Nog geen besluit; aanvraag voor sloopvergunning toneeltoren is wel de deur uit

Algemeen

HILVERSUM – Het college van burgemeester en wethouders heeft de omgevingsvergunning voor de sloop van de toneeltoren aangevraagd. Daarmee is nog niet gezegd dat dit onderdeel van de voormalige Euro-bioscoop daadwerkelijk verdwijnt, zo meldt verantwoordelijk wethouder Floris Voorink.

De vergunning is vrijdag 14 augustus aangevraagd ter voorbereiding op de realisatie van het nieuwe Langgewenst. In de huidige plannen staat dat de toren tegen de vlakte gaat. De herinrichting hiervan staat gepland vanaf begin 2016 en om het proces niet te vertragen is alvast een sloopvergunning aangevraagd. De toren zou in oktober of november gesloopt moeten worden.

Advies
Maar of de toren echt verdwijnt is niet zeker. "In de raadsvergadering van 1 juli 2015 hebben we afgesproken advies van de raad te vragen over het wel of niet slopen van de toneeltoren. Dat gaan we ook doen in de commissie van 23 september. Tot die tijd wordt de toneeltoren niet gesloopt", schrijft de liberaal in zijn mededeling aan de gemeenteraad.

Uit de krant