Afbeelding

Voorink: 'Gedeputeerde heeft mij verzekerd met oplossing te komen voor oversteek Franse Kampweg'

Algemeen

HILVERSUM - De oversteekplaats op de Franse Kampweg wordt aangepakt. Wethouder Floris Voorink heeft maandag contact gehad met gedeputeerde Elisabeth Post. Zijn partijgenoot heeft hem verzekerd dat in 2016, als de reconstructie van de N236 plaatsvindt, de veiligheid verbeterd wordt van dit punt.

"Laat ik beginnen door te zeggen dat ik de aanleiding vreselijk vind. Een 13-jarige jongen is zaterdag op dit punt omgekomen bij een verkeersongeluk", zo begon de wethouder zijn beantwoording van de vragen van GroenLinks tijdens de commissie Verkeer en Beheer woensdagavond.

Aanpakken
Vorig jaar bleek het aanpakken van de oversteek op de de provinciale weg niet mogelijk. Theo Reijn kaartte de onveiligheid aan tijdens een gesprek met de wethouders van Verkeer en de provincie, zo liet Voorink weten. Met het geplande groot onderhoud in 2016 gaat de provincie Noord-Holland ook kijken naar een oplossing voor dit gevaarlijke punt. Het is nog niet duidelijk welke maatregel genomen gaat worden om de veiligheid van de oversteek te verbeteren.

Uit de krant