Afbeelding

'Rapper Lil' Kleine geen podium meer bieden in Hilversum'

Algemeen

HILVERSUM - Wat een aantal Hilversumse politici betreft, krijgt rapper Lil' Kleine geen podium meer in Hilversum. De 20-jarige Amsterdammer gaf zaterdag een optreden tijdens Hilversum On Air, dat hem nog lang zal heugen.

De artiest stond zaterdag vanaf 21.15 uur op het podium aan de Groest bij Café Burger. Tijdens het optreden stak hij zijn middelvinger op naar de politie, uitte hij beledigende teksten aan het adres van de agenten en riep het publiek vervolgens op deze teksten te herhalen en ook hun middelvinger op te steken.

Onderzoek
De politie hield hem na het optreden aan. Dat zorgde voor een ware run op het politiebureau dat op een steenworp afstand ligt van het podium. Agenten hielden het publiek tegen. Inmiddels is hij al wel heengezonden in afwachting van nader onderzoek. 

Wat de nieuwe vicefractievoorzitter van D66 betreft, hoeft de Amsterdammer niet meer terug te keren naar Hilversum. Hij twitterde gisteren al dat er voor Lil' Kleine geen podium meer zou moeten zijn in de mediastad.

Hoogtepunt
De gemeente Hilversum verstuurde gisterochtend, voor alle mediacommotie, nog een tweet inclusief filmpje met daarin de tekst: 'Hilversumse jeugd uit hun dak met optreden van Lil Klein als hoogtepunt van Hilversum on Air'. 

Uit de krant