Afbeelding
video

Ook Broertjes wil Lil' Kleine niet meer hebben in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Wat mag je nog wel zeggen en wat is echt over de grens? Wat burgemeester Pieter Broertjes betreft, heeft Lil' Kleine de grens zaterdag overschreden. De rapper is niet meer welkom, zo meldt de burgervader aan RTV NH.

Als de rapper politie en justitie belachelijk blijft maken, is het klaar. "Hij doet het vaker tijdens optredens; dan moet Hilversum maar de gemeente zijn die zegt: tot hier en niet verder", aldus Broertjes tegenover RTV NH. "Laat andere burgemeesters hier maar een voorbeeld aan nemen."

De 20-jarige Amsterdammer werd zaterdag direct na zijn optreden op de Groest tijdens Hilversum On Air opgepakt. Hij stak een middelvinger op naar de politie, gaf verbaal aan politie en justitie niet hoog te hebben en riep de toeschouwers op zijn voorbeeld te volgen. Wegens belediging en opruiing kon de rapper mee naar het politiebureau.

Jan de Wit, fractievoorzitter van de ChristenUnie Hilversum en Anne de Jong, D66-raadslid, gaven zondag via Twitter al aan dat Lil' Kleine voortaan maar uit Hilversum moest blijven. Die mening deelt Broertjes. "De grens is bereikt", stelt de PvdA'er. 

RTV NH maakte het volgende filmpje:

Uit de krant