Afbeelding

Broertjes en Lil' Kleine lijken klaar voor kopje 'goedmaakkoffie'

Algemeen

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes en rapper Lil' Kleine zijn van plan een kopje goedmaakkoffie te gaan drinken. Dat werd gisteravond duidelijk tijdens RTL Late Night, de talkshow van Humberto Tan op RTL4.

De 20-jarige Amsterdammer vond het ver gaan dat Broertjes aangegeven had dat de rapper niet meer welkom was in zijn gemeente als hij zich negatief blijft uitlaten over politie en justitie. Voor zijn tweede nummer dat hij zaterdag rapte op het podium op de Groest, 'Liegen voor de rechter', riep hij: "Steek je middelvinger op voor politie, justitie en Albert Verlinde." Onderdeel van de act en bedoeld om sfeer te creëren.

3FM
Broertjes denkt daar wezenlijk anders over. Hij vindt het geen pas geven politiepersoneel te beledigen. Maar de twee gaan met elkaar om tafel zitten om de zaak uit te praten. Dat gebeurde toen Lil' Kleine vroeg of hij woensdag nog wel naar 3FM kan. Het radiostation is gevestigd op het Mediapark. "Je bent van harte welkom", gaf de burgemeester aan. Die daar meteen aan toevoegde om gezamenlijk eens een kop koffie te drinken.

Uit de krant